Klar til fest?

Du kan med rette vende blikket mod Tyskland, som er verdenskendt for deres populære designere og gode shopping muligheder. 

Kurfürstendamm eller Ku’damm, som nogen kalder det i daglig tale, er et stort shoppingområde vest for Berlin, som dækker over 200.000 kvadratmeter med butikker og restauranter. Gaden begynder helt nøjagtigt ved Kaiser Wilhelm Memorial Church (ved siden af Zoologische Garten) og strækker sig 3,5 kilometer sydvest for Halensee søen. Det enorme shoppe-paradis gør uden tvivl Kurfürstendamm til det mest berømte shoppingområde i byen. Mon ikke der er gode muligheder for at finde den helt perfekte kjole her? Med så mange butikker og populære brands er det i hvert fald svært at tænke sig til andet.

Kurfürstendamm er samtidig ret eksklusiv, da området huser en række af de kendte tyske og internationale designeres flagship butikker. På Breitscheidplatz ligger der mange små vintagebutikker, større modehuse og en del cafeer. Hvis du stiler efter en elegant kjole til nytårsaften og dertilhørende sko, smykker samt taske, kan du passende gå vest af Kurfürstendamm, hvor du kommer til de mange luksusbutikker som for eksempel Chanel, Louis Vitton, Cartier, D&G og mange flere. Mulighederne er mange, hvis det er det eksklusive, der trækker i dig, for så skal du blot forlade den store boulevard og gå ned af nogle af de mindre sidegader, som for eksempel Fasanstrasse, der inviterer på shopping i små luksuriøse butikker og dyre cafeer. Der er gang i den på Kurfürstendamm mellem Breitscheidplatz og det gigantiske Fasanstrasse, og længere nede af gaden mod Olivar Platz er der lidt mere ro på med mere eksklusive butikker som Jean-Paul Gaultier, Gucci eller Versace. 

Minimalistisk tysk modebrand

Den tyske designer Jil Sander, der grundlagde mærket af selvsamme navn i 1968, er også at finde blandt de famøse butikker i Kurfürstendamm. Jil Sander er nemlig en internationalt anerkendt designer, som er kendt for sin minimalistiske og stilrene designs med skarpe kanter, som har sikret hende en solid plads blandt de mest populære designere verden over. ”Less is more” er et udtryk, der følger Jil Sanders designs. Det gælder både modetøj, smykker og sko, som mange mennesker fra modeverden på den ene eller anden måde har stiftet bekendtskab med og værdsat. 

Siden sidst i 60’erne har Jil Sander været kendt for kollektioner med præg af modernitet og raffinement og med vægt på kvalitetsstoffer, teknologisk innovation samt rene linjer. Diskrete men perfekt placerede detaljer er meget typiske for designerens modetøj, hvorfor det kan være et godt sted at søge hen, hvis man netop ønsker en elegant, men samtidig minimalistisk og stilren kjole til den store fest. 

Skil dig ud fra mængden

Er du derimod typen, der godt kan lide at gå rundt i store shopping centre, er Mall of Berlin et godt bud, da det er det største indkøbscenter i nationens hovedstad. Det er beliggende ved siden af Potsdamer Platz og blev færdiggjort i 2014, hvorfor det stadig fremstår som forholdsvis nyt.  Her er der omkring 270 butikker fordelt på fire etager med mulighed for at shoppe mode i både den lidt billigere ende og i de lidt mere eksklusive som for eksempel hos Karl Lagerfeld. Den tyske designer har i den grad sat sit præg på modeverdenen med sin banebrydende tilgang til stil. Kollektionerne fra Karl Lagerfeld er ofte kendetegnet ved kreativt, cool og tilgængeligt luksustøj og tilbehør til mænd, kvinder og børn. Den tyske designers eget mærke, der er opkaldt efter ham, har et bredt sortiment, som består af både solbriller, tasker, ure, punge, nøgleringe, parfumer, sko, tøj og endda også mobil covers. Mange af hans designs kan beskrives som værende særprægede og med et strejf af noget skævt, humoristisk og ungt. Men man kan sige om brandet Karl Lagerfeld, at det henvender sig til en ret så bred målgruppe, selvom der er noget ungdommeligt over hans kollektioner. I hans kollektioner finder man alt fra rå tasker med nitter, prægede guldure, skøre huer, afslappede T-shirts, figursyede kjoler og hverdagssko. Kort sagt noget for enhver smag. Tag til Mall of Berlin og kig forbi Karl Lagerfeld for at finde kjolen, smykkerne eller en taske, hvis du gerne vil skille dig ud fra mængden og stråle. 

Indlæg oprettet 10

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen